Goden En Spiritualiteit

Goden en Spiritualiteit

Deze pagina is slechts een doorverwijs pagina waar alle pagina's over de Goden, Spiritualiteit en hun Scheppingsverhalen opgesomd staan om opzoekwerk te vereenvoudigen. Alle pagina's staan opgedeeld in subcategorieën.

Goden

Dit zijn de machtigste entiteiten in Eronvé. Niks is sterker dan hun en hun enige rivaliteit is die tussen hunzelf. Haast alle inwoners hangen een van deze goden aan, al zei het onder een andere naam dan hier vermeld.

  • Ainurin, God van de kennis en wijsheid (Gestructureerd)
  • Hephaistos, God van de arbeid (Gestructureerd)
  • Shemesh, Godin van de zon (Rechtvaardig)
  • Xeridwyn, Godin van de maan (Rechtvaardig)
  • Cornugon, God van bloed en passie (Chaotisch)
  • Morragh, God van sluwheid (Chaotisch)

Het aanhangen van een van de goden maakt je karakter niet per definitie kwaadaardig of goed aardig. Het wilt eerder zeggen dat je karakter het eens is met hun manier van problemen oplossen. Men kan dan ook niet echt spreken van een goede of een kwaadaardige god aangezien goed en kwaad hier een kwestie van perspectief zijn.

Demi-Goden

Soms creëren de goden dochters of zonen. Deze entiteiten krijgen vaak een eigen taak in de wereld, opgelegd door hun God. Ze staan hier opgelijst met achter hun naam de naam van hun schepper.

Patronaten

Patronaten zijn de laagste rang spirituele entiteiten. Ze kunnen gecreëerd worden door een God of Demi-God maar hebben niet als taak om over iets aards te waken maar over een wereld. Ze zijn dus in principe dienaren, een term die ook wel eens als hun verzamelnaam wordt gebruik. Men vind in haast alle spirituele werelden patronaten terug als zijnde bewakers van die wereld. Een wereld kan meerdere patronaten hebben en het is meestal mogelijk voor een patronaat om hun wereld te verlaten maar hieraan zitten een paar ogen en haken.

Afhankelijk van de geaardheid noemt men een patronaat een engel of demon. Echter is dit niet altijd helemaal duidelijk aangezien niet iedereen dezelfde dingen goed- of kwaadaardig vind. De dienaren van Ainurin of Hephaistos noemt men meestal engelen en die van Cornugon of Morragh meestal demonen. De dienaren van Shemesh of Xeridwyn noemt men meestal gewoon dienaren.

Familiars

Familiars zijn wezens die gemaakt zijn door gewone stervelingen om hun werelden of zichzelf te beschermen. Het verschil tussen deze wezens en machines is dat ze aangedreven worden door magie i.p.v. technologie. Afhankelijk van hun maker zijn ze sterker of zwakker maar het maken van een familiar is ten alle tijden een uitzonderlijke prestatie

Godenverhalen

Hier leest men alle verhalen over de goden en hun onderlinge strijd.