Home Page

Welkom op de wiki-pagina van

Toys in the Attic

Als je nieuw bent bij de vereniging raden we sterk aan deze informatie VOLLEDIG door te lezen voor je verder leest op andere pagina's.
Hieronder vind je ongeveer alle algemene informatie over de vereniging. Helemaal onderaan deze pagina staat een gids die je verder kan verwijzen naar de informatie die je zoekt.

Onder de guide vind je ook nog een korte sectie met artikels van andere pagina's die interessant zijn om te lezen.

What's new?

In deze sectie worden alle nieuwe toevoegingen aan de wiki in gezet.

Algemene Structuur van Toys in the Attic

Toys in the Attic (meestal afgekort als TitA of gewoon Toys) is een officiële vereniging ingeschreven bij de kamer van koophandel (KvK-nummer: 54346320). Dit houdt een aantal dingen in maar het belangrijkste hiervan is dat één maal per jaar de Algemene Leden Vergadering (ALV) zal plaatsvinden. Op de ALV wordt het afgelopen jaar besproken, de kas en de planen voor het komend jaar. Ook kan men hier hun mening over onderwerpen laten horen (al kan dit doorheen het jaar natuurlijk ook) en vind er een benefietveiling plaats voor de vereniging. Iedereen die het jaar voor de ALV aanwezig is geweest op één of meerdere events telt als lid voor die ALV en is van harte welkom.

Een ander gevolg van het zijn van een officiële vereniging is dat het bestuur een vastgelegde opbouw heeft met vaste rollen. Ten tijde van het uitbrengen van deze bundel zijn de bestuursleden als volgt:

 • Voorzitter: Peter Visser
 • Vice-voorziter: Mark de Lange
 • Secretaris: Eylisch Cardinaal
 • Penningmeester: Michael Dubbeld
 • Locatie en Logistiek manager: Ruben Steijns
 • Algemeen bestuurslid: Gwenael van Looveren

Om communicatie tussen leden en het bestuur duidelijk te houden stuurt men berichten het liefst per E-mail. Privé berichten aan bestuursleden zorgen voor extra werk omdat zij deze vragen dan eerst door moeten geven aan de rest van het bestuur om vervolgens weer via dat bestuurslid een antwoord naar jou terug te sturen. Gelieve daarom vragen altijd per mail te sturen. Toys kent twee mail adressen, namelijk:

 • orakel@toysintheattic.nl (Algemene vragen, feedback en/of opmerkingen over Toys)
 • sl@toysintheattic.nl (Evenement-specifieke vragen, personages en charactersheets)
  "Run with scissors, play with fire"
  - TitA motto

Voor Nieuwe Leden

Ben je nieuw bij Toys of is dit je eerste LARP? Of ben je pas net met de hobby begonnen en ben je soms niet helemaal zeker wat alle termen nou betekenen? Voor deze mensen hebben wij twee korte paginas gemaakt. Een voor nieuwe lARPers waar de meest gestelde vragen door nieuwe leden beantwoord worden en een kort overzicht wordt gegeven van de meest gebruikte termen. En een voor mensen die nieuw zijn bij Toys waarin de wereld wordt voorgesteld en wat men kan verwachten van ren Toys event. Lees ze rustig eens door en mochten er toch nog vragen zijn twijfel dan niet om contact op te nemen met de organisatie.

Jaarlijkse Events

TitA heeft al sinds z'n oprichting drie events per jaar. Sinds een aantal jaar heeft ieder van deze events een eigen thema en daarmee een eigen verhaal. Wel spelen alle drie de events zich af in dezelfde wereld genaamd “Eronvé”. Echter zijn door recente ontwikkelingen een aantal dingen veranderd. Zo is voor komend jaar (2019) besloten om 2 tweedaagse-events te draaien. De events georganiseerd door TitA voor het volgende jaar zijn de volgende:

 • Steam Spring: De 2-daagse, steampunk victoriaanse LARP van Toys kenmerkt zich door de focus op politiek, verzet en revoluties. De steampunk-era is een turbulente tijd in de wereld van Eronvé en menig koninkrijk en regering komt in deze periode aan z’n einde. Ook kent deze periode een stroom aan nieuwe ontdekkingen en technologieën zoals de typemachine, het luchtschip en de publieke radio.
  Steam Spring vindt dit jaar niet plaats
 • Project Schone Maas?: Ieder jaar doet Toys mee aan het Project Schone Maas. Project Schone Maas vraagt verenigingen om een of meer kilometers Maasoever schoon te maken. Naast het feit dat wij als vereniging hiermee meewerken aan een schoner en beter milieu staat er voor de vereniging een leuke vergoeding tegenover! Hierdoor hebben we een groter budget voor de kampen en zijn meer dingen mogelijk.
  Project Schone Maas vindt dit jaar niet plaats
 • Summer Special?: Een 2 daags evenement waar de leden kiezen wat we gaan doen.
  De Summer Special vindt dit jaar niet plaats
 • Fantasy Fall: De 2-daags, high-fantasy darkages LARP van Toys (vroeger bekend als Summer Fantasy). Elk jaar staat Fantasy Fall weer garant voor veel spanning en avontuur in een wereld met ontelbare geheimen. Wordt inwoner van de nieuwe stad en ervaar haar handel en veelzijdige bewoners of wordt meegesleurd in slepende conflicten tussen rivaliserende rassen en facties.
  De datum van Fantasy Fall voor 2020 is 26 en 27 september. Dit jaar een beetje anders ons eerste online evenement.
 • Algemene Leden Vergadering (ALV) is voor Toys de afsluiting van het jaar. Op de ALV is iedereen welkom die dat afgelopen jaar minstens 1 event heeft deelgenomen. Op de ALV wordt het afgelopen jaar besproken, de nieuwe organisatie leden aangenomen, gestemt op voorstellen en uiteindelijk een benefiet veiling gehouden voor de vereniging.
  Algemene Leden Vergadering (ALV) vindt ieder jaar plaats in de winter, midden-december.

Overige Events

 • Bar avond: Kom gezellig langs voor een avondje relaxen met een drankje. De koelkast is koud de Tap staat klaar de en "Toys huiskamer" is gereed voor gezelligheid. het enigste wat ontbreekt is jullie.

De volgende events worden in het jaar 2020 NIET gehouden.

 • Dark Fall: De 2-daagse, post apocalyptische LARP van Toys, bekend als Toys haar meest die-hard event. Dark Fall is een 24-uurs evenement en overleven is een serieuze uitdaging. De bruutheid en grimmigheid van de vergane wereld lijkt geen grenzen te kennen en de onderling rivaliteit van verschillende groeperingen maakt het leven allesbehalve makkelijk.

Event opbouw

Zoals haast elke vereniging is ook TitA afhankelijk van haar vrijwilligers. Voor elk event moeten er props en kostuums worden gemaak en een aantal grote tenten opgezet worden. Daarom vraagt Toys bij ieder event mensen om eerder te komen en langer te blijven om te helpen met de opbouw en afbouw.

De opbouw van het event begint altijd de ochtend van de dag voor het event. Voor de 2-daagse events is dit dus de vrijdag ochtend en voor de 3-daagse events is dit de donderdag ochtend. De afbouw begint de zondag namiddag, meestal rond een uur of 4 en eindigt de maandag middag. De opbouw begint om 11uur s’ochtens. Aangekomen op het event zal de orga je opvangen en je een taak toewijzen.

Iedereen is meer dan welkom om te helpen met de op- en afbouw van het event. Voor nieuwe leden is het een goeie manier om de vereniging te leren kennen en contacten te leggen. Voor de meeste veteranen is de opbouw een extra avond gezelligheid met vrienden. Ook zit er een korting aan de opbouw verbonden. Iedereen die helpt met de op en afbouw krijgt dat event korting op de toegangskaartjes.

Deelname aan een Event

Deelname aan een Toys-event vergt natuurlijk een kleine voorbereiding. Voor de ervaren LARPer zullen deze stappen voor zich spreken. Het komende deel is dan ook vooral bedoeld voor mensen die (relatief) nieuw zijn binnen de hobby. Voor men naar een event komt moet men de volgende stappen doorlopen:

 1. Meld je aan! Aanmelden voor een TitA event doet men via de site van Toys in the Attic. Vergeet niet op tijd te betalen want als men vlak voor het event betaalt moet men €4,- extra betallen.
 2. Bedenk je karakter! Neem je rustig de tijd om te bedenken wat je interessant zou lijken om uit te spelen. Als het je eerste keer bij Toys in the Attic is is het aan te raden om het hoofdstuk “Karkaters maken” door te nemen voor je begint. In dit hoofdstuk worden enkel valkuilen voor beginnende spelers uitgewezen en tips gegeven over hoe je het beste een interessant karakter kan samenstellen. Kijk tijdens het maken van je karakter ook zeker eens door deze lore-bundel voor inspiratie en een idee over wat er al wel of niet bestaat in de wereld.
 3. Stuur je karakter op! Als je je karakter opstuurt naar de Spel-Leiding (kortweg, SL) kijken zij na of dit karakter overal in de bestaande lore past. Ook wordt je karakter mogelijk in het plot voor komend event verwerkt. Hierbij is het echter de vuistregel: “hoe eerder je je karakter opstuurt, hoe waarschijnlijker dat de SL er wat mee doet”
 4. Maak, koop of leen een kostuum! Een belangrijk deel van LARP is je kostuum. Dit om jezelf meer in je karakter in te kunnen leven en andere te laten zien wat je speelt. Een beginners kostuum hoeft niet veel te kosten. Eenvoudig is niet lelijk en vaak kan men wel een eenvoudig kostuum lenen of goedkoop overkopen. Voor meer informatie over kostuums kijk je in het hoofdstuk “Kostuums maken”.
 5. Zoek contacten! LARP is iets wat je samen met andere doet. Neem dus ook zeker eens een kijkje op de TitA-Facebookgroep. Ook kun je hier terecht met vragen, om te zoeken naar een groep als je graag bij een groep wilt, voor inspiratie voor je kostuum of voor hulp met je karakter.

Je Eigen Lore Schrijven

Natuurlijk is het schrijven van lore niet exclusief weggelegd voor het bestuur. Ieder lid mag zijn eigen lore schrijven en daarmee een stukje aan de wereld van Eronvé toevoegen. Wel zitten hier een paar regeltjes en voorwaarden aan om ervoor te zorgen dat de wereld één samenhangend geheel blijft en niet vol komt te zitten met tegenstrijdigheden.

De dingen waar men op moet letten bij het schrijven van een stuk lore zijn als volgt:

 1. Begin niet spontaan een boekwerk aan lore te schrijven zonder contact te leggen met het bestuur. Omdat wij het enthousiasme zeer kunnen waarderen vinden wij het heel vervelend als wij mensen moeten vertellen dat grote delen van hun geschreven lore niet mogelijk zijn. Het beste begin je met een kort concept om aan het bestuur uit te kunnen leggen wat je wilt schrijven. Vaak kunnen ze je dan ook meteen advies en aanvulling op je idee geven.
 2. Lees eerst een beetje door de bestaande lore, want mogelijk bestaat hetgeen wat je wilt schrijven al. Ook geeft dit je een inzicht in hoe de wereld eruitziet en wat wel of niet zou passen.
 3. Schaam je niet om vragen te stellen via de mail of in de Facebookgroep. Er zullen haast altijd mensen bereid zij je met je lore verder te helpen.
 4. Doch veel van de wereld van Eronvé inspiratie vind in de echte wereld is het niet de bedoeling 1-op-1 kopieën van bestaande landen, rijken of volkeren te maken. Haal gerust inspiratie uit een of meerdere echt bestaande landen/volkeren maar geef er je eigen draai aan om ze meer in Eronvé te doen passen.
 5. Het bestuur heeft het laatste woord bij besluiten over lore. Dit klinkt dreigender dan het eigenlijk is want meestal zal er gewoon samen gewerkt worden tot de lore een goede plaats in het totaal plaatje heeft. Deze regel bestaat echter om te voorkomen dat er lore ontstaat die elkaar tegenspreekt.
 6. Bestaande lore heeft voorrang op nieuwe lore. Nieuwe lore moet zich schikken naar de bestaande lore om tegenstrijdigheden te voorkomen.
 7. Lore geschreven voor toys in the attic wordt eigendom van toys in the attic. er kunnen hier geen rechten aan ontleend worden

Voor lore gerelateerde ideeën, vragen of opmerkingen mailt men het beste naar: orakel@toysintheattic.nl