Rassen En Volkeren

Rassen, Volkeren en wezens

Deze pagina is slechts een doorverwijs pagina waar alle pagina's over de rassen en volkeren van Eronvé opgesomd staan om opzoekwerk te vereenvoudigen. Alle pagina's staan opgedeeld volgens

Een ras

Een cultuur/volk

  • Een dorp, stad of rijk

Puur omdat een cultuur/volk onder een bepaald ras valt betekend deze meestal niet dat alle leden van dit cultuur/volk van dat ras afkomstig zijn (het kan wel zo zijn maar dat is uitzonderlijk). Het ras waar een volk onder valt is wel altijd de overgrote meerderheid van een cultuur/volk.

Contact met de orga over een karakter voor een event neemt men het beste op via "sl@toysintheattic.nl"

Rassen en Volkeren

Androiden

Androiden zijn robots gemaakt om te lijken op mensachtigen. Anders dan de meeste volkeren zal een "ras" in deze context eerder een merk/producent/uitvoering zijn.

hybrides

Hybrides van verschillende rassen bestaan. De meest veelvoorkomende type hybrides zijn Vampiers en Half-Breeds, zoals Half-Elfen, Half-Orcs en dergelijke.

De Ashwood Dryaden komen oorspronkelijk uit De Koude Wouden

Weer-wezens

Weer-wezens is de verzamelnaam voor alle wezens die tussen een menselijke en dier-achtige vorm kunnen wisselen. Per stam, groep en persoon varieert of dit vrijwillig is, de persoon in controle is van zijn veranderde vorm, of dat deze aan de veranderingen van een maan, de getijden, de seizoenen, of iets anders gebonden is.

Dwergen

De Dwergen zijn een van de meer voorkomende rassen in Eronvé. Het merendeel van hun bevolking is terug te vinden in veelal ondergrondse steden in het gebergte van het gedeelde land. Echter vind men ze natuurlijk ook terug in andere delen van de wereld.

De Dwarrow zijn een Sub-ras van dwergen die er voor gekozen hebben veiligere maar minder gevaarlijke magie te beoefenen.

De Zhundakel zijn een Sub-ras van dwergen die er voor gekozen hebben machtige maar gevaarlijke magie te beoefenen met alle gevolgen van dien.

Elfen

De Elfen zijn een van de meer voorkomende rassen in Eronvé. Ze zijn verdeeld in een aantal subrassen, echter kunnen deze ook als culturele stromingen gezien worden

De Bloed-Elven zijn Morragh aanbiddende elven.

De High Elves worden over het algemeen beschouwd als een zeer arrogant ras. Deze arrogantie is niet geheel ongegrond, sinds zij veel van de meest bedreven magiërs in de wereld van Eronvé zijn.

De Wood Elves zijn de meest voorkomende elfen in Eronvé. Zoals de naam suggereert leven ze veelal in de bossen van de wereld.

De Duister elven zijn zeldzaam in de meer bevolkte gebieden en waar ze wel voorkomen leven ze in een geïsoleerde groep. Dit laatste komt door een bloedlust en haat tegen over alles behalve hun eigen ras.

Faunen

Mensen

Mensen zijn waarschijnlijk de meest veel voorkomende wezens in Eronvé. Ze zijn zeer divers en men vind ze in alle uithoeken van de wereld terug.

De Varangiërs leven op het eiland Varangia wat door een groot deel van de rest van de wereld wordt gezien als onbewoonbaar gebied.

Gedaante wisselaars

Een kleine groep mensen die na de apocalyps een samenwerkingsverbond zijn aangegaan. Deze groep staat onder leiding van Ayreon

De Darkthorn Bandieten komen oorspronkelijk uit het grensgebied van:Het Gedeelde Land&De Koude Wouden

Dit is een groep mensen geïnfecteerd met een geest-beïnvloedende ziekte.

De Woodsinger gipsy’s is een grote zigeuner gemeenschap in de wouden rond Pebblefen

Orks

Orcs zijn een ras met een relatief lage intelligentie en zeer krachtige bouw, wat er vaak toe leidt dat hun culturen rond het recht van de sterkste draaien.

Patronaten

De Patronaten zijn de beschermers van de spirit world.

Demonen

Demonen zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak wordt er gedacht dat alle demonen familie zijn van elkaar, maar deze aanname is fout. ‘Demon’ is een verzamelnaam voor wezens die vaak slechts losjes met elkaar te maken hebben, behalve dat zij allen zich voeding op de creaties van de goden. Daarnaast kan elke demon gebonden worden door het gebruik van zijn echte naam.

Deze wezens zijn verstoten door hun goden en verbannen naar een onherbergzaam demi-plane

Deze wezens breken door de sluier tussen deze en de Geestenwereld vanwege een honger en lust voor emoties.

demonen die gecreëerd zijn uit de zielen gestolen door gevallen engelen.

Engelen

Engelen zijn creaties van de Goden. Elke Engel is persoonlijk gecreëerd door een God of Godin, of meerdere Goden, met een doel in gedachten, en vaak met speciale krachten of inzichten om dat doel te bereiken.

Fae

Fae zijn krachtige wezens die zichzelf als superieur zien. Zij steken boven elk ander ras dat door de Goden of Godinnen gecreëerd zijn. Hun taak, gaat boven alles, alleen hun aanpak varieert.

Deze Fae kiezen ervoor om de andere creaties van de goden en godinnen de weg te wijzen.

Deze Fae geloven dat het hun recht is om te overheersen over andere rassen, de Fae zijn in het evenbeeld gecreëerd van de Godinnen, en zijn dus superieur aan alle andere rassen.

Kobolden

Kobolden zijn Klein, vlug en uiterst onintelligent. Dat is wat een kobold het beste beschrijft.

  • Zandkobolden

Graven zichzelf is om de dag te overleven en wonen in de eeuwige droogte.

  • Bergkobolden

Hebben Klauwen om de bergen mee te beklimmen en wonen in het gedeelte land.

Pixies

De Pixies zijn een van de vele bos volkeren van Eronvé.

Wezens

Draken

insecten

Amfibieen

Vogels

Reptielen

Vissen

Zoogdieren